Op deze pagina vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Heeft u zelf een vraag maar staat het antwoord hier niet bij? Neemt u dan a.u.b. contact op via ons contactformulier en u krijgt van ons een reactie.
Vergoed mijn verzekeringsmaatschappij de factuur van de behandeling via het RMC?
De meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden het grootste deel van de behandeling.
Heb ik een verwijzing nodig van de huisarts?
Een verwijzing is voor de meeste verzekeringsmaatschappijen niet nodig.
Is de behandeling veilig?
Ja, het is een van de meest veilige en effectieve behandelmethodes. Voordat met de behandeling wordt gestart wordt er een intake-gesprek gehouden, de thermoscan gemaakt en een uitgebreid onderzoek gedaan. Eventuele risico's worden hierbij uitgesloten.
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Het aantal behandelingen verschilt per persoon en is afhankelijk van een aantal factoren. De aard van de klacht, hoe lang heeft u al last van de klacht, de leeftijd en zijn er nog afwijkingen aan de rug. Binnen een aantal behandelingen moet de patient verbetering merken, hierna wordt in overleg met de patient bekeken hoeveel behandelingen er nog nodig zijn.
Zijn er bijwerkingen?
De meest voorkomende bijwerkingen kunnen zijn: loomheid, slaperig, lichte vorm van spierpijn, licht in het hoofd, hoofdpijn of een katterig gevoel. Dit kan 1 a 2 dagen duren. Over het algemeen heeft de patient er na een aantal behandelingen geen last meer van.
Is de behandeling pijnlijk?
Nee, de correcties in de wervelkolom zijn normaal niet pijnlijk. Het kan soms wat gevoelig zijn, vooral bij acute klachten, omdat de spieren rond het klachtengebied wel eens geirriteerd zijn. De behandeling wordt dan aangepast.
Vanaf welke leeftijd kan ik bij de chiropractor terecht?
Alle leeftijden, van 0 tot 90 jaar.
Kan ik zelf iets doen bij acute nek/rugklachten?
De patient kan de pijn en de irritatie van de zenuwen tegengaan& door gedurende 20 minuten een ijscompres op de pijnlijke plek te leggen. U kunt dit om het uur herhalen. Eventueel wat pijnstillers innemen en zo spoedig mogelijk contact opnemen met de chiropractor. Hoe eerder u reageert hoe sneller u van de klachten af zult zijn.
Waar komt het krakende geluid vandaan bij de behandeling?
Dit krakende geluid komt voort uit een veranderingsproces van de stikstof in de gewrichtsvloeistof: van vloeibare naar een gasvormige fase (vacuum). Door het ontstaan van het gasbelletje wordt het krakende geluid veroorzaakt. Het is te vergelijken met het knakken van de vingers. Uit recente wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat dit absoluut geen schadelijke gevolgen heeft voor de gewrichten.